Gyakran Ismételt Kérdések

Nappal vagy éjszaka használjam a Salonpas tapaszt?

A Salonpas tapaszok nappal és éjszaka egyaránt alkalmazhatók. A Salonpas gyógyszeres tapasz (5 db) napi kétszer alkalmazható 8-12 órán keresztül. A 20 és 2 db-os Salonpas tapaszok pedig naponta legfeljebb háromszor cserélhetők, de 8 óránál tovább ne maradjanak a bőrön.

Lehet-e sportolni a Salonpas tapasszal?

Szabad sportolni Salonpas tapasszal, ám az izzadt bőrfelületen kevésbé tapad és erős izzadás során lejöhet. Érdemes ezért inkább sportolás után a megtisztított, ép, száraz bőrfelületen alkalmazni.

Rendszeresen futok, ami már többször vezetett kisebb rándulásokhoz és ízületi fájdalmakhoz. Segít ezeken a Salonpas tapasz?

Igen, segíthet. A Salonpas tapaszok hatékonyan enyhítik a húzódások, rándulások okozta izom és ízületi fájdalmakat.

Lehet-e fürdeni a Salonpas tapasszal?

A Salonpas tapasz nem vízálló, fürdés során lejöhet, ezért javasolt inkább fürdés után a tiszta, száraz bőrfelületre felhelyezni. Testápoló használata a Salonpas tapasz felragasztása előtt nem javasolt.

Használhatják-e gyermekek is a Salonpas tapaszt?

A 20 és a 2 db-os Salonpas tapasz 12 éves kor felett alkalmazható. Az 5 db-os Salonpas gyógyszeres tapasz 18 éves kor felett alkalmazható.

Mire kell figyelnem a Salonpas felhelyezése során?

A Salonpas tapaszok használata rendkívül egyszerű. Az alkalmazás minden esetben száraz, ép bőrfelületen történjen. Amennyiben nagyon szőrös a felület, javasolt a borotválás. Nagyon szőrös felületen a tapasz kevésbé jól tapad, nem simul rá eléggé a felületre, így a hatóanyag felszívódása is kevésbé hatékony lehet.
Az új Salonpas gyógyszeres tapasz ultra-vékony, rugalmas tapasz, ezért annak felhelyezése más technikát igényel, mint a 20 db-os és a 2 db-os tapasz felhelyezése. Kérjük, használat előtt olvassa el a felhelyezésről szóló tájékoztatót!

Milyen hatóanyagot tartalmaz a Salonpas gyógyszeres tapasz (5 db)?

Az új, 5 db-os Salonpas gyógyszeres tapasz hatóanyagai a metil-szalicilát és a levomentol.
A metil-szalicilát hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító, egyben irritáció csökkentő is. A levomentol szintén irritáció-csökkentő hatású, emellett a bőrben lévő tapintás-, nyomás-, fájdalom-, meleg- és hidegérzékelő receptorokra is hat.  A nem-szteroid gyulladásgátló hatáson túl ez a bőrizgató mechanizmus eredményezi a Salonpas tapasz fájdalomcsillapító, izomlazító és vérkeringést fokozó hatását.

Hogyan és mennyi ideig alkalmazható a Salonpas tapasz?

Salonpas gyógyszeres tapasz (5 db):
Egy gyógyszeres tapaszt alkalmazzon az érintett felületen, és hagyja fent 8-12 órán keresztül. Naponta maximum 2 gyógyszeres tapasz alkalmazható, legfeljebb 3 egymást követő napon keresztül. Ha a tünetei tartósan fennállnak, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
Salonpas tapasz (20 db és 2 db):
Naponta háromszor cserélheti a tapaszt, de 8 óránál tovább ne maradjon a bőrön. Ha tünetei 7 napos kezelés után is fennállnak vagy néhány nap múlva kiújulnak, hagyja abba a kezelést, és keresse fel kezelőorvosát.

Milyen kiszerelésekben létezik a készítmény és hány tapasz van egy dobozban?

Magyarországon jelenleg kétféle hatóanyag tartalommal és 3 méretben érhető el a gyógyszertárakban:
Salonpas 105 mg/31,5 mg gyógyszeres tapasz (5 db): ÚJ! Rugalmas, hajlékony, a mozgó felületeken kiválóan alkalmazható izom- és ízületi fájdalom esetén. Testszínű.  (7x 10 cm)
Salonpas tapasz (20 db): Ízületi fájdalom, rándulás, vállfájdalom esetén a kisebb felületekre. (6,5 cm x 4,2 cm)
Salonpas tapasz (2 db): Nagyméretű tapasz, derékfájdalom esetén praktikus méret. (13 cm x 8,4 cm)

Mi a különbség a Salonpas gyógyszeres tapasz (5 db) , a Salonpas tapasz (20 db) és a Salonpas tapasz (2 db) között?

Az új, 5 db-os Salonpas gyógyszeres tapaszt magasabb hatóanyag tartalma és az új gyártási technológia különbözteti meg a család többi tagjától. A TDDS technológiának (Transdermal Drug Delivery System) köszönhetően kifejezetten rugalmas, hajlékony a tapasz, így a mozgó ízületeken (váll, könyök, térd, csukló, stb.) is kiválóan alkalmazható. 7x 10 cm méretű, világosbarna színű (testszínű) tapasz.
A Salonpas tapasz (20 db és 2 db) gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények. A 20 db-os kiszerelés kisméretű tapaszokat tartalmaz (6,5 cm x 4,2 cm), míg a 2 db-os kiszerelés nagyméretű (13 cm x 8,4 cm) tapaszokat tartalmaz. Fehér színű tapaszok.

Felbontás után meddig használható a Salonpas tapasz?

A fénytől való védelem érdekében a Salonpas tapaszokat az eredeti csomagolásban tárolva, az alumínium tasak tetejét kétszer visszahajtva kell tárolni, így felbontás után még 3 hónapig használhatók. Legfeljebb 25°C-on tárolandó.

Allergiás vagyok bizonyos anyagokra. Használhatom-e a Salonpas gyógyszeres tapaszt?

Ne alkalmazza a Salonpas gyógyszeres tapaszt, ha allergiás a metil-szalicilátra, a levomentolra vagy a gyógyszer egyéb összetevőjére: aliciklusos telített hidrokarbon gyanta, folyékony paraffin, poliizobutilén, sztirol-izoprén-sztirol blokk kopolimer, szintetikus alumínium-szilikát, textil hátlap, műanyag védőlap.

Használhatom a Salonpas gyógyszeres tapaszt, ha terhes vagyok/szoptatok?

A Salonpas gyógyszeres tapasz nem alkalmazható a terhesség harmadik trimeszterében (utolsó három hónapjában). A Salonpas gyógyszeres tapasz alkalmazása a terhesség első és második trimeszterében (első hat hónapja során) kerülendő. Ha szoptat, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Ha teherbe szeretne esni, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Milyen esetekben nem ajánlott a Salonpas gyógyszeres tapasz használata?

Ne alkalmazza a Salonpas gyógyszeres tapaszt:

 • ha allergiás a metil-szalicilátra, a levomentolra vagy a gyógyszer (betegtájékoztató 6. pontjában felsorolt) egyéb összetevőjére,
 • ha allergiás, volt már allergiás vagy asztmás, különösen, ha az más fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók vagy egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok) alkalmazása során fordult elő,
 • ha hasonló fájdalomcsillapító készítményeket szed, mivel az együttes alkalmazás során további mellékhatások is jelentkezhetnek. Kétség esetén kérdezze meg gyógyszerészét.
 • ha súlyos szívbetegségben szenved vagy szenvedett,
 • ha súlyos vese- vagy májproblémái vannak,
 • ha gyomorvérzése vagy más vérzésssel kapcsolatos problémája van,
 • ha Ön a terhesség harmadik trimeszterében (utolsó három hónapjában) van,
 • 18 év alatti gyermekek és serdülők esetében.

Elővigyázatosan alkalmazza a tapaszt

 • ha jelenleg gyomorfekélye vagy gyomorvérzése van, vagy korábban gasztrointesztinális (gyomor-) fekélye vagy krónikus diszpepsziája (evés utáni diszkomfortja vagy gyomorégése) volt,
 • ha korábban volt asztmás betegsége,
 • ha Ön idős, mivel ez esetben könnyebben alakulhatnak ki Önnél mellékhatások.

Figyelem! A készítmény hosszan tartó vagy ismételt alkalmazása szenzitizálódást (túlérzékenységet) okozhat.

Salonpas 105 mg/31,5 mg gyógyszeres tapasz (5 db)

Salonpas 105 mg/31,5 mg gyógyszeres tapasz (5 db)

 

A Salonpas 105 mg/31,5 mg gyógyszeres tapasz vény nélkül kapható, metil-szalicilát és levomentol hatóanyagot tartalmazó gyógyszer.

Salonpas tapasz (20 db)

Salonpas tapasz (20 db)

 

A Salonpas tapasz (20 db) vény nélkül kapható, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

Salonpas tapasz (2 db)

Salonpas tapasz (2 db)

 

A Salonpas tapasz (2 db) vény nélkül kapható, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az oldal tetejére